ГоловнаСвіт

Прем'єр Туреччини: російська ракета влучила в лікарню і школу в Сирії, є жертви

За словами Давутоглу, російську балістичну ракету запустили з акваторії Каспійського моря.

Прем'єр Туреччини: російська ракета влучила в лікарню і школу в Сирії, є жертви
Ахмет Давутоглу

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу  заявив, що внаслідок російського удару по Сирії зруйновано школу та лікарню, є жертви.

З такою заявою він виступив під час конференції в Києві, яку транслював "112 канал".

"Поки наші переговори тривали (в Києві, - ред.), Росія запустила балістичну ракету з акваторії Каспійського моря. Вона потрапила в лікарню і школу, що призвело до загибелі дуже великої кількості цивільного населення, в тому числі дітей", - сказав він.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, своєю чергою, заявив, що від Туреччини також залежить, як швидко буде розв'язано конфлікт у Сирії.

"Зараз, пане прем'єр-міністре, від Туреччини залежить, яким чином буде вирішено, в тому числі і від Туреччини, і як швидко буде розв'язано конфлікт у Сирії. Як подолати міграційну кризу і як узагалі відновити світовий порядок", - додав Яценюк.

Як повідомляє агентство Рейтер, жертвами російських ударів стали щонайменше 14 осіб у місті Азаз.

Тим часом гуманітарна організація "Лікарі без кордонів" повідомила про авіаудари по лікарні в місті Мааррат-ен-Нууман у сирійській провінції Ідліб. Відповідне повідомлення з'явилося в Твіттері організації.

Лікарня зруйнована. Хто міг завдати авіаударів по лікарні, в організації не уточнили.

Пізніше в Твіттері організації з'явилося повідомлення про те, що по лікарні вдарили мінімум чотири ракети, в результаті авіаудару вісім співробітників лікарні зникли.

Також з Твіттера випливає, що внаслідок руйнування госпіталю близько 40 тис. осіб втратили можливість отримати медичні послуги.

Нагадаємо, напередодні Обама закликав Путіна припинити бомбардування в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram