ГоловнаСвіт

Катар оголосив про готовність брати участь у наземній операції в Сирії

У Саудівській Аравії почалися великі військові навчання.

Катар оголосив про готовність брати участь у наземній операції в Сирії
Армия Катара во время парада
Фото: globalmilitaryreview.blogspot.com

Катар долучиться до наземної операції в Сирії, якщо з таким проханням до влади країни звернеться Саудівська Аравія.

Про це повідомляє видання "Аш-Шарк аль-Аусат".

З такою заявою виступив державний міністр у справах оборони емірату Халід аль-Аттийя. За словами чиновника, "катарські солдати будуть готові боротися пліч-о-пліч зі своїми товаришами з Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів, якщо про це попросить Ер-Ріяд".

Аль-Аттийя наголосив, що позиція Катару була визначена в жовтні 2015 року. Вона полягає в тому, що якщо для захисту інтересів сирійського народу потрібна наземна операція, то її треба проводити.

Заяви голови оборонного відомства Катару прозвучали на тлі розпочатих у Саудівській Аравії великомасштабних військових навчань "Північний грім". У них беруть участь підрозділи сухопутних військ і ВПС із 20 арабських і мусульманських країн, зокрема з Оману, ОАЕ, Бахрейну, Катару, Кувейту, Чаду, Єгипту, Йорданії, Малайзії, Марокко, Пакистану, Сенегалу і Тунісу. Точної кількості залучених до маневрів військ не повідомляють.

15 грудня 2015 року Саудівська Аравія оголосила про створення Ісламської військової коаліції для боротьби з тероризмом, до складу якої увійшли 34 країни. З країн Аравійського півострова у військовому союзі беруть участь Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн, Катар, Кувейт, Ємен. Пізніше влада королівства заявила про готовність провести наземну операцію в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram