ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мінфін Росії спрогнозував 15 років застою

Російська економіка потребує реформ.

Мінфін Росії спрогнозував 15 років застою
Фото: vedomosti.ru

До 2030 року російська економіка перебуватиме в застої, якщо не буде проведено реформи, пише газета "Ведомости" в понеділок із посиланням на прогноз Міністерства фінансів РФ.

Згідно з розрахунками відомства, у разі збереження ціни на нафту на рівні 40 доларів за барель (у реальному виразі, тобто при коригуванні з урахуванням інфляції) до 2030 року економіка РФ зростатиме на 1-1,3 відсотка в рік.

При цьому в 2016 році очікується скорочення на 0,8 відсотка, а в 2017-му - відновлення зростання, внаслідок чого реальний розмір ВВП досягне рівня 2014 року через три роки. У цьому випадку загальне зростання економіки до 2030 року становитиме 13 відсотків, що дорівнює показнику періоду з 2011-го по 2013 рік.

Як пояснив "Ведомостям" представник Мінфіну, такий розвиток економіки є інерційним сценарієм без структурних реформ. За його словами, є і сценарії, пов'язані з реалізацією реформ, і відомство вважає їх правильнішими для Росії. Як уточнив чиновник, мова про внутрішні розрахунки міністерства, офіційного довгострокового прогнозу наразі немає.

Нагадаємо, за оцінками російської Економічної експертної групи, за чотири роки, починаючи з 2014 року, Росія втратить близько $600 млрд через падіння цін на нафту та економічні санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram