ГоловнаСвіт

Федеріка Могеріні виступила за збереження санкцій щодо Росії

З представником ЄС у Мюнхені зустрівся Порошенко

Федеріка Могеріні виступила за збереження санкцій щодо Росії
Архив
Фото: EPA/UPG

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки - віце-президент Європейської комісії Федеріка Могеріні на зустрічі в Мюнхені підтримала президента України Петра Порошенка в необхідності збереження санкцій відносно Росії до повного виконання нею мінських домовленостей. Про це повідомляє прес-служба президента України в суботу.

"Голова держави поінформував про ситуацію на Донбасі. Співрозмовники висловили стурбованість зростанням кількості обстрілів і недопущенням спостерігачів ОБСЄ на об'єкти, які розташовані на окупованій території. Федеріка Могеріні наголосила на необхідності збереження санкцій відносно Росії до повного виконання нею мінських домовленостей", - повідомляє прес-служба.

Також наголошено, що співрозмовники обговорили ситуацію в окупованому Криму.

"Президент закликав Євросоюз до активного захисту кримських татар, порушення прав яких усе більше нагадує сталінські часи", - сказано в повідомленні.

Президент України і високий представник ЄС також обговорили питання надання українцям безвізового режиму.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі на Мюнхенській конференції з безпеки заявив, що санкції проти Росії діятимуть доти, доки Москва не виконає всі пункти підписаних минулого року Мінських угод про мирне врегулювання на сході України.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram