ГоловнаСвіт

Медведєв оголосив про початок нової "холодної війни" між Росією і НАТО

Російський прем'єр заявив про проблему комунікації між Західною Європою і РФ

Медведєв оголосив про початок нової "холодної війни" між Росією і НАТО
Архив
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв констатує початок нової "холодної війни" між НАТО і Росією. Про це він заявив, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє "Інтерфакс".

"Залишається недружньою і закритою, за нашою оцінкою, політична лінія НАТО щодо Росії. Можна сказати і різкіше: ми скотилися до часів нової "холодної війни", - сказав Медведєв.

Медведєв продовжив: "Чи не щодня нас оголошують найстрашнішою загрозою то для НАТО загалом, то окремо для Європи, то для Америки та інших країн. Знімають страшні фільми, в яких росіяни починають ядерну війну. Я іноді думаю: ми в 2016-му сьогодні чи в 1962-му? "

Хоча реальні загрози, які існують у цьому "маленькому світі", полягають зовсім в іншому, зазначив прем'єр-міністр.

Російський прем'єр також констатував проблему комунікації між Західною Європою і Росією.

"Наш інтенсивний діалог про майбутню архітектуру євроатлантичної безпеки, глобальну стабільність, регіональні загрози зараз особливо необхідний. Вважаю ненормальним, що з багатьох напрямків він просто повністю обірвався", - сказав Медведєв.

За його словами, проблему комунікації визнають практично всі і в Західній Європі, і в Росії.

"Були паралізовані механізми, які дозволяли своєчасно усувати взаємні стурбованості", - підсумував російський прем'єр.

На думку Медведєва, оцінка міжнародних відносин, що її зробив президент Володимир Путін на Мюнхенській конференції в 2007 році, виявилася навіть менш песимістичною, ніж картина сьогоднішнього дня.

Прем'єр нагадав, що Путін говорив тоді про ідеологічні стереотипи, подвійні стандарти, які тільки посилюють напруженість у міжнародних відносинах, а у світової спільноти залишається все менше можливостей для прийняття значущих політичних рішень.

"Давайте поставимо питання: а чи не занадто ми згущували в той час фарби? Може, наші оцінки були надмірно песимістичні? На жаль, повинен констатувати, що картина сьогодні навіть більш серйозна. Розвиток подій 2007 року виявився набагато драматичнішим", - заявив Медведєв.

Він наголосив, що "єдиної великої Європи як не було, так і немає, економіки ростуть дуже слабо, загострилися конфлікти в країнах Близького Сходу і Північної Африки, міграційний колапс, відносини ЄС і Росії зіпсовані, в Україні громадянська війна".

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звинуватив Росію в готовності використовувати військові потужності для залякування своїх сусідів і перекроювання кордонів у Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram