ГоловнаСвіт

Тисячі іракських мігрантів відмовилися від життя у Фінляндії

Більшість іракців, які захотіли повернутися на батьківщину, - молоді чоловіки

Тисячі іракських мігрантів відмовилися від життя у Фінляндії
Фото: http://www.horoshienovosti.com.ua

Тисячі іракських мігрантів, які прибули у Фінляндію у 2015 році, добровільно відкликають прохання про надання статусу біженця і повертаються додому.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За останніми даними, свої заяви забрали вже понад 4,1 тис. шукачів притулку, і влада чекає, що їхня кількість сягне 5 тис. у найближчі місяці. Загалом за минулий рік до Фінляндії прибутку 32,5 тис. осіб, причому дві третини з них - молоді чоловіки. Саме вони і замислюються про повернення на батьківщину.

"Мій маленький син хворий, мені треба повернутися додому", - розповів мешканець Іраку Альсаеді Хусейн під час відвідування турагентства, де він купував квиток на літак у Багдад. Власник фірми, сомалієць Мухіадін Хасан пояснив, що він щодня продає від 15 до 20 квитків у це місто.

Як зазначає Рейтер, іракців серед охочих виїхати більшість (близько 80%), і велика частина з них купує квитки додому самостійно або звертається по допомогу в посольство своєї країни.

Переважно мігранти розповідають про необхідність повернутися додому. При цьому декотрі висловлюють невдоволення умовами життя в Фінляндії. "Комусь їжа не подобається, комусь занадто холодно, а хтось не відчуває себе бажаним гостем", - розповів Хасан.

Нещодавно Фінляндія посилила правила для вимушених переселенців: тепер вони мусять безкоштовно відпрацювати певну кількість годин. Крім того, серед населення посилилися антимігрантські настрої, що також ускладнює життя мігрантам.

За даними агентства, влада Фінляндії збиралася відмовити приблизно 20 тис. переселенців, але збільшення числа добровільних від'їздів може привести до корекції цих планів.

Нагадаємо, у листопаді Фінляндія пригрозила припинити прийом біженців за квотами ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram