ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російського опозиціонера Яшина запідозрили у перевезенні зброї (оновлено)

Поліція заблокувала машину Яшина на МКАДі

Російського опозиціонера Яшина запідозрили у перевезенні зброї (оновлено)
Илья Яшин
Фото: Макс Левин

Співголову партії ПАРНАС Іллю Яшина заблокували близько десяти поліцейських машин на МКАДі.

Про це розповів "Дождю" сам політик.

Один зі співробітників поліції повідомив Яшина, що, за наявною інформацією, в машині опозиціонера є вогнепальна зброя. Він відмовився відкривати багажник.

Яшина повідомили, що його затримують на три години. На місці затримання перебувають близько десяти поліцейських і двоє співробітників карного розшуку, сказав Яшин. Також на місце приїхала слідча група з трьох осіб.

Політик вважає, що його затримання пов'язане з його поїздкою у Грозний, під час якої він готував доповідь про главу Чечні Рамзана Кадирова.

Яшин розповів, що вранці у п'ятницю до його батьків приходили співробітники поліції з метою дізнатися місцезнаходження політика.

Мою машину на МКАД заблокировали сотрудники ДПС во главе с подполковником Вишняковым. Говорят, у них оперативная информа...

Posted by Ilya Yashin on Friday, February 12, 2016

Оновлено: Співробітники поліції відпустили Яшина. Про це він повідомив у "Фейсбуці".

"Вилучили кілька доповідей "Путін.Війна", хоча явно шукали доповідь про Кадирова. Були розчаровані. П'ять співробітників ДПС, троє з ОВС Куркіна, двоє з Кримінального розшуку і двоє слідчих. От же людям зайнятися нічим", - написав він.

Нагадаємо, що 23 лютого Ілля Яшин збирається презентувати доповідь про Рамзана Кадирова. На початку лютого політик їздив у Грозний для збору інформації для доповіді.

Раніше Яшин запропонував Кадирову зустрітися для того, щоб обговорити деталі справи про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова. Кадиров прокоментував пропозицію опозиціонера в "Інстаграмі", назвавши Яшина "прикольним чуваком".

У січні Рамзан Кадиров назвав представників несистемної опозиції "ворогами народу". Пізніше він опублікував в "Інстаграмі" відеозапис, на якій голову ПАРНАС Михайла Касьянова показали через фільтр у вигляді прицілу.

Увечері 9 лютого кілька осіб "неслов'янської зовнішності" кинули торт у Касьянова під час його вечері в ресторані в центрі Москви. Касьянов розцінив це як напад і пов'язав його з тим, що подав заяву на Кадирова у ФСБ і Слідчий комітет через його відео в "Інстаграмі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram