ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

На Уралі теологи підготували пам'ятку на випадок вербування в ІД

Російські теологи засумнівалися в здатності співвітчизників розпізнати спроби вербування в джихадисти.

На Уралі теологи підготували пам'ятку на випадок вербування в ІД
Боевики ИГ (Архив)
Фото: independent.co.uk

Теологи Уральського державного гірничого університету за сприяння Центрального муфтіяту Свердловської області зробили пам'ятку "Як зрозуміти, що тебе вербують в ІДІЛ?", яка допоможе розпізнати вербувальників терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД, ІДІЛ).

Про це повідомляє "Интерфакс".

Департамент інформаційної політики голови регіону повідомив у п'ятницю, що перший тираж пам'ятки становив 200 примірників, надалі її планують поширювати повсюдно.

Буклет інформує про найбільш вразливі для вербування категорії громадян, методи її здійснення і протистояння їй. Також у пам'ятці вказано контакти правоохоронних органів, куди можна звернутися в разі підозри у вербуванні.

ФСБ повідомила 8 лютого про затримання в Єкатеринбурзі сімох членів ІД, які готували теракти в Москві, Петербурзі та Свердловській області. Керівництво групою здійснював прибулий з території Туреччини член ІД.

У місцях проживання затриманих знайшли вибухові речовини, детонатори, вогнепальну зброю та гранати. Того самого дня Залізничний районний суд Єкатеринбурга узяв усіх членів угруповання під варту терміном на два місяці - до 7 квітня.

Нагадаємо, 8 лютого голова Чечні Рамзан Кадиров розповів про підготовку бойовиків ІД "на натовських базах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram