ГоловнаСвіт

ВВП Євросоюзу за рік виріс на 1,8%

Найвищі темпи зростання демонструє Східна Європа

ВВП Євросоюзу за рік виріс на 1,8%
Фото: www.ednist.info

Внутрішній валовий продукт Європейського Союзу у 2015 році виріс на 1,8%, ВВП країн, які входять у єврозону, - на 1,5%. Про це йдеться у звіті Євростату за четвертий квартал минулого року.

За оцінками європейського статистичного відомства, в жовтні-грудні ВВП і єврозони, і Євросоюзу в цілому виріс на 0,3% порівняно з попереднім кварталом. Порівняно з четвертим кварталом 2014 року зростання склало 1,5% і 1,8%.

Євростат для порівняння наводить дані з США, де економіка виросла на 0,2% у четвертому кварталі до третього кварталу і на 1,8% до четвертого кварталу 2014 року.

Німеччина, яка є локомотивом економіки Європи, збільшила ВВП за квартал на 0,3%, тоді як в Італії зростання далі сповільнювалося і вже впало до показника всього 0,1%. Французька економіка виросла на 0,2%, британська - на 0,5%.

Вищі темпи демонструють східноєвропейські країни: у Польщі і Румунії ВВП виріс на 1,1%, в Угорщині та Словаччині - на 1%.

У Греції тим часом поновилася рецесія - її економіка скорочується два квартали поспіль. У жовтні-грудні падіння склало 0,6%.

Нагадаємо, що українська економіка у 2015 році скоротилася більш ніж на 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram