ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російська опозиція подала заявку на проведення ходи пам'яті Нємцова

Очікуване число учасників - до 50 тис. осіб.

Російська опозиція подала заявку на проведення ходи пам'яті Нємцова
Марш паяти Немцова (Архив)
Фото: EPA/UPG

Російська опозиція подала в мерію Москви заявку на проведення маршу пам'яті Бориса Нємцова.

Про це "Интерфаксу" розповів член бюро федеральної політради партії ПАРНАС Костянтин Мерзлікін.

Ходу за участю до 50 тис. осіб заплановано провести 27 лютого. Опозиціонери хочуть пройти від Слов'янської площі через Великий Москворецький міст до кінця Малого Москворецького мосту. Проводити мітинг не планують.

"Цією акцією ми хочемо привернути увагу громадськості міста, всіх громадян країни до безпрецедентного за своїм нахабством і цинізмом убивства політичного і державного діяча нової Росії і продемонструвати наше ставлення до цього акту політичної розправи", - пояснив Мерзлікін.

Також ПАРНАС повідомив на намір проведення аналогічної акції в Петербурзі, повідомляє "Фонтанка.ру". Опозиціонери збираються пройти від станції метро "Горьковська" до Марсового поля, де заплановано провести мітинг за участю до 5 тис. осіб.

У січні 2016 року в Слідкомі РФ повідомили про розкриття вбивства Нємцова. У ПАРНАС назвали цю заяву передчасною. Адвокат сім'ї Нємцова Вадим Прохоров також заявив, що слідство не розкрило мотиву злочину.

29 грудня 2015 року слідство пред'явило головному фігуранту справи Зауру Дадаєву остаточне обвинувачення за частиною 2 статті 105 Кримінального кодексу РФ ("Вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою з корисливих мотивів або за наймом"). Звинувачення в остаточній редакції також пред'явили його ймовірним спільникам Анзору і Шагіту Губашевим, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву. Крім того, заочно арештували і оголосили в міжнародний розшук можливого організатора вбивства Руслана Мухудінова.

Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мості в центрі Москви ввечері 27 лютого 2015 року. В опозиціонера влучили чотири кулі, він помер на місці. 1 березня 2015 року в Москві пройшла жалобна хода в пам'ять про опозиціонера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram