ГоловнаСвіт

В американському місті Фарго вперше з 1882 року застрелили поліцейського

Офіцера вбили, коли він виконував службові обов'язки.

В американському місті Фарго вперше з 1882 року застрелили поліцейського
Фото: mignews.com.ua

В американському місті Фарго (штат Північна Дакота) вперше з 1882 року під час виконання службових обов'язків убили поліцейського.

Про це повідомляє Associated Press.

10 лютого 33-річний офіцер Джейсон Мозер (Jason Moszer) прибув до будинку 49-річного Маркуса Шумахера (Marcus Schumacher), 17-річний син якого подзвонив у поліцію і повідомив, що батько стріляв у його маму. Під час спецоперації Шумахер поранив Мозера. Офіцера госпіталізували в лікарню, але наступного дня він помер.

Тіло Шумахера з вогнепальним пораненням знайшли в ніч на четвер, 11 лютого. Слідство розглядає версію самогубства.

Це стало другим за всю історію міста вбивством поліцейського при виконанні службових обов'язків. Згідно з архівними даними, 5 липня 1882 року застрелили офіцера Фредеріка Алдермана (Frederick Alderman).

Фарго прославився завдяки однойменному фільму і серіалу. Оригінальна стрічка братів Коенів вийшла 1996 року. Прем'єра першого сезону серіалу "Фарго" відбулася 15 квітня 2014 року на каналі FX. 23 листопада 2015 року телеканал продовжив серіал на третій сезон.

Сюжет кінострічок будується навколо низки гучних убивств, які нібито відбувалися в Фарго, а також у штатах Південна Дакота і Міннесота в різні роки. У титрах до кожної серії стверджується, що фільм ґрунтується на реальних подіях. Насправді ж уся історія вигадана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram