ГоловнаСвіт

Ісламісти атакували базу миротворців ООН в Малі

За попередніми даними, вбито двох людей.

Ісламісти атакували базу миротворців ООН в Малі
Миротворцы ООН в Мали
Фото: EPA/UPG

Група невідомих бойовиків атакувала базу миротворців ООН на північному сході Малі біля міста Кідаль, є жертви і поранені.

Про це повідомив офіційний представник сепаратистського альянсу "Координація руху Азавад" Радуан Аг Мохамед Алі (Radouane Ag Mohamed Aly) агентству Рейтер.

"По табору MINUSMA (миротворча місія ООН) ведеться стрілянина і мінометний вогонь. Це напад ісламістів, мабуть, за участю смертника в замінованому автомобілі", - заявив

Представник ООН заявив, що напад на базу почався о 6:45 ранку за місцевим часом, є вбиті і поранені. За його словами, всього по базі було випущено вісім мінометних снарядів, також зроблено постріли. Ще один представник ООН, який говорив на умовах анонімності, заявив, що жертвами нападу стали двоє людей.

Республіка Малі розташована в Західній Африці. Це одна з найбідніших держав світу, головне джерело доходу - видобуток золота. 90% населення сповідують іслам. Північно-східна частина країни контролюється бойовиками угруповання, пов'язаного з "Аль-Каїдою".

Миротворча місія в Малі почалася 2014 року після того, як Франція очолила військову кампанію витіснення ісламістських бойовиків з півночі країни. При цьому досі не укладено мирної угоди. За час роботи місія втратила 56 бійців.

Нагадаємо, що в листопаді ця база ООН уже зазнавала нападу. Раніше того самого місяця в Малі в результаті атаки терористів на готель загинула 21 людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram