ГоловнаСвіт

Клінтон і Сандерс назвали зовнішню політику Росії "агресивною"

Претенденти на посаду президента США обговорили внутрішні проблеми своєї країни

Клінтон і Сандерс назвали зовнішню політику Росії "агресивною"
Берни Сандерс
Фото: EPA/UPG

Колишній держсекретар США Гілларі Клінтон і сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, які борються за те, щоб стати єдиним кандидатом на пост президента США від Демократичної партії, взяли участь у п'ятих телевізійних дебатах.

Про це повідомляє euronews.

Серед внутрішніх проблем, яким Сандерс і Клінтон присвятили більшу частину дискусії, суперники зійшлися на думці, що хоча за президента Обами міжрасові відносини в США стали кращими, але в країні все ще існує проблема расизму.

"Афроамериканці стикаються з дискримінацією на ринку праці, в освіті, пошуку житла, в системі кримінального правосуддя. Працьовиті сім'ї іммігрантів, які живуть у страху, треба вивести з тіні, щоб вони і їхні діти могли розраховувати на краще майбутнє", - заявила Гілларі Клінтон, яка після поразки на праймеріз у Нью-Гемпширі намагається залучити на свою сторону жінок і виборців із національних меншин.

Берні Сандерс далі наполягає, що більшість проблем, серед яких і расові, пов'язані з нерівністю доходів американців. Він наводив як приклад охорону здоров'я: "Все життя я боровся за те, щоб доступна охорона здоров'я була загальним правом. Це нічого не зруйнує. Я вважаю, що доступність охорони здоров'я має бути правом кожного, а не привілеєм".

Говорячи про зовнішньополітичні проблеми, Клінтон звинуватила Росію в тому, що її підтримка армії президента Башара Асада затягує реалізацію домовленостей про перемир'я в Сирії.

Сандерс заявив, що США мусять підтримувати хороші відносини з Москвою, але зараз це складно через її агресивну зовнішню політику, зокрема щодо України.

Наступна важлива подія в календарі Демократичної партії - первинне партійне голосування (кокус) 20 лютого в Неваді.

Нагадаємо, раніше в лютому Дональд Трамп і Сандерс перемогли на праймеріз у Нью-Гемпширі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram