ГоловнаСвіт

Трамп помирився з телеканалом, який відмовився транслювати "Міс Всесвіт"

Сторони досягли мирової угоди

Трамп помирився з телеканалом, який відмовився транслювати "Міс Всесвіт"
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Іспаномовний американський телеканал Univision та претендент на пост президента США Дональд Трамп досягли мирової угоди щодо судового позову, поданого мільярдером проти мовника.

Про це повідомляє Univision. Умови мирової угоди не розголошуються.

"Я знаю главу Univision Ренді Фалько більш як 20 років, і я радий, що ми змогли подолати розбіжності між нами", - цитує телеканал слова Трампа.

У відповідь Фалько заявив: "Я знаю особистий і професійний рівень Дональда Трампа протягом багатьох років, і я радий, що вдалося вирішити цю проблему і перегорнути сторінку".

16 червня, оголошуючи про намір балотуватися на пост президента США, Трамп назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і насильниками. Його слова спричинили неоднозначну реакцію. Від участі в конкурсі краси "Міс Всесвіт", правами на який володіє Трамп, відмовилися Мексика і Панама.

Американський телеканал Univision, що мовить іспанською, NBC і деякі мексиканські телекомпанії відмовилися транслювати конкурс "Міс Всесвіт". 30 червня Трамп подав позов проти Univision в розмірі $500 млн за порушення контракту про показ шоу.

"Міс Всесвіт" - щорічний конкурс краси, в якому беруть участь переможниці національних відборів. З володаркою титулу укладають контракт терміном на рік, протягом якого вона їздить по світу з рекламними цілями. Трамп купив права на проведення "Міс Всесвіту" у 1996 році. У вересні 2015 року він пообіцяв продати конкурс.

Незважаючи на реакцію, Трамп у своїх виступах продовжує негативно висловлюватися на тему іспаномовної міграції в США. Так, він називав США звалищем для мексиканських злочинців і заявляв про необхідність побудувати стіну на кордоні з Мексикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram