ГоловнаСвіт

Олланд закликав Росію припинити підтримувати Асада

Він "знищує власних громадян за підтримки російської авіації"

Олланд закликав Росію припинити підтримувати Асада
Фото: Reuters

Президент Франції Франсуа Олланд звернувся до російського уряду з проханням припинити бойові дії в сирійській провінції Алеппо, де війська президента Башара Асада наступають на опозицію.

Про це Олланд заявив в інтерв'ю французькому телебаченню, повідомляє Deutsche Welle.

"Я прошу, щоб російські дії були припинені, адже є тисячі людей, які змушені втікати від бомбувань. Ми повинні гарантувати, що Асад піде з влади", - заявив Олланд.

Він також підкреслив, що Асад знищує власних громадян за підтримки російської авіації.

"Навіть якщо він при цьому також протидіє певному числу терористів ("Ісламської держави" - ред.)", - додав французький президент.

Нагадаємо, сьогодні в Мюнхені починаються міжнародні переговори про врегулювання громадянської війни в Сирії. Держсекретар США Джон Керрі сподівається, що Росії, США, Саудівській Аравії, Ірану й іншим державам вдасться досягти згоди, необхідної для відновлення переговорів, що зайшли у глухий кут.

Раніше повідомляли, що сирійська армія значно просунулася в бік турецького кордону під час наступу. За даними Reuters, сирійські військові та їхні союзники зараз перебувають приблизно за 25 км від кордону з Туреччиною. Агентство зазначає, що ключову роль у наземній операції зіграли ополченці з Ірану, а також часті авіаудари з боку російської авіації.

Росію неодноразово викривали в неправдивості заяв про цілі авіаударів, яких завдавали по противниках Асада в лавах сирійської опозиції і які приводили до загибелі мирних сирійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram