ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія остаточно вирішила направити війська в Сирію

Королівство готове воювати проти ісламістів у складі коаліції на чолі з США.

Саудівська Аравія остаточно вирішила направити війська в Сирію
Фото: wfhsmiddleeast.wikispaces.com

Саудівська Аравія прийняла рішення відправити наземні війська в Сирію для посилення боротьби з бойовиками "Ісламської держави" (ІД).

Про це інформує Німецька хвиля.

Саудівські військові в четвер, 11 лютого, назвали прийняте рішення "остаточним і незмінним", сказано в повідомленні.

Бригадний генерал Ахмед аль-Ассирі, зокрема, заявив, що Ер-Ріяд готовий і далі воювати проти ісламістів у складі коаліції на чолі з США. При цьому він зазначив, що відправлення солдатів до Сирії - рішення, прийняте "винятково Саудівською Аравією".

Крім того, за словами аль-Ассирі, якщо Іран також серйозно має намір воювати з ІД, влада країни повинна припинити підтримку тероризму в Сирії і Ємені. Раніше Ер-Ріяд звинуватив Тегеран у допомозі бойовикам антиурядового шиїтського руху Хуті в Ємені і союзництві з режимом президента Сирії Башара Асада.

Нагадаємо, 4 лютого Саудівська Аравія вперше заявила про готовність узяти участь у наземній операції в Сирії в складі міжнародної коаліції на чолі з США. За даними джерел The Guardian, у рамках наземної операції вона може скерувати туди кілька тисяч солдатів спецпідрозділів, які, ймовірно, будуть розгорнуті в координації з Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram