ГоловнаСвіт

Росія запропонувала припинити вогонь у Сирії з 1 березня

США хочуть негайного перемир'я

Росія запропонувала припинити вогонь у Сирії з 1 березня
После обстрела в Сирии
Фото: AFP

Росія запропонувала забезпечити режим припинення вогню у Сирії з 1 березня, однак США не згодні з цим.

Про це в четвер, 11 лютого, повідомляють агентства AP і Reuters.

За даними джерел, США не можуть погодитися на цей план, оскільки вважають, що Росія спеціально відтягує терміни припинення вогню, щоб сирійські війська встигли виконати завдання наступу, який вони успішно ведуть на півночі і на півдні країни.

Один американський чиновник заявив AP на умовах анонімності, що пропозиція Москви для США є неприйнятною, оскільки сили помірної сирійської опозиції можуть зазнати непоправних втрат перед тим, як режим припинення вогню набуде чинності. Тому США висувають контрпропозицію: негайне припинення вогню і повний доступ для гуманітарної допомоги у сирійські міста в облозі.

11 лютого у Мюнхені починаються міжнародні переговори щодо врегулювання громадянської війни у Сирії. Держсекретар США Джон Керрі сподівається, що Росії, США, Саудівській Аравії, Ірану та іншим державам вдасться досягти згоди, необхідної для відновлення міжсирійських переговорів, що зайшли у глухий кут.

Зустріч зі врегулювання кризи в Сирії, що проводилася в Женеві, перервали до кінця лютого. Сирійська опозиція згодна відновити участь у переговорах лише за умови виконання кількох попередніх умов: російська авіація мусить припинити бомбардування сирійської території, а населення районів, що знаходяться під контролем опозиційних формувань, має отримати гуманітарну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram