ГоловнаСвіт

Сенат США схвалив нові санкції проти КНДР

Причиною став запуск Північною Кореєю ракети.

Сенат США схвалив нові санкції проти КНДР
Фото: EPA/UPG

Сенат США одностайно проголосував за введення нових економічних санкцій проти Північної Кореї. Крім іншого, санкції будуть вводити проти будь-якої країни, компанії чи окремих людей, які надають КНДР підтримку в розробці зброї масового ураження.

Крім того, Кім Чен Ин та інші представники керівництва КНДР будуть позбавлені доступу до банківських активів в інших країнах. Санкції спрямовані і проти тих, хто бере участь у відмиванні північнокорейських коштів і наркоторгівлі - на думку американських законодавців, це два основні джерела мільйонних доходів найближчого оточення Кім Чен Ина, повідомляє AFP.

Раніше в січні Палата представників також розробила законопроект про санкції проти КНДР - тепер обидва документи двох палат Конгресу США слід узгодити між собою, крім того, свій підпис під законопроектом повинен поставити президент Обама.

Нові санкції вводять після проведених КНДР ядерних випробувань і запуску стратегічної ракети далекого радіусу дії. 6 січня Північна Корея оголосила про випробування водневої бомби, але американські експерти засумнівалися в цьому, оскільки, на їхню думку, вибух не був достатньо сильним. Згодом Національна розвідка США повідомила про відновлення виробництва плутонію на ядерному реакторі в Йонбені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram