ГоловнаСвіт

У Британії через страйк лікарів скасовано тисячі операцій

Молоді лікарі не згодні з нинішнім порядком виплати заробітної плати за роботу в будні і вихідні

У Британії через страйк лікарів скасовано тисячі операцій
Фото: news.sky.com

У Великобританії проходить страйк молодих лікарів через невдоволення оплатою праці і трудовим графіком. Через страйк скасовано понад 2,8 тис. операцій на найближчу добу.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Sky News.

За словами представника Британської медичної організації, основною причиною страйку є незгода молодих лікарів з нинішнім порядком виплати заробітної плати за роботу в будні та вихідні.

Нині лікар отримує більшу заробітну плату, якщо працює в нічну зміну, переважно у вихідні.

"Безумовно, ми хочемо знайти рішення в цій конфліктній ситуації. Ми зробимо все можливе, щоб повернути мітингувальників за стіл переговорів", - сказав офіційний представник прем'єр-міністра Великобританії.

Нагадаємо, 13 січня десятки тисяч лікарів-початківців по всій Великобританії взяли участь у страйку через плани уряду змінити умови їхньої роботи і принципи оплати їхньої праці.

План уряду спрямований на те, щоб лікарі надавали свої послуги пацієнтам сім днів на тиждень, оскільки дослідження показують, що рівень смертності вищий у вихідні, коли працює менше число лікарів.

Профспілка лікарів "Британська медична асоціація" (БМА) заявила, що план уряду несправедливий щодо лікарів, оскільки змушує їх працювати понаднормово і не передбачає жодних гарантій їхніх прав. У зв'язку із цим БМА планувала провести ще один 48-годинний страйк наприкінці січня, а також повне припинення надання послуг, зокрема невідкладної допомоги, протягом дев'яти годин 10 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram