ГоловнаСвіт

Сенат Франції підтримав продовження надзвичайного стану ще на 3 місяці

За продовження режиму надзвичайного стану повинна проголосувати ще нижня палата парламенту

Сенат Франції підтримав продовження надзвичайного стану ще на 3 місяці
Фото: EPA/UPG

Сенат Франції 9 лютого переважною більшістю голосів підтримав продовження надзвичайного стану в країні на три місяці. За продовження режиму надзвичайного стану проголосували 316 сенаторів, проти - 28.

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на Le Point.

"Сенат дає зелене світло на продовження надзвичайного стану. Верхня палата парламенту проголосувала у вівторок за продовження цього заходу, який спершу запровадили після терактів 13 листопада, внаслідок чого загинули 130 осіб", - ідеться в повідомленні.

Як зазначають, тепер за продовження режиму надзвичайного стану 16 лютого має проголосувати ще нижня палата парламенту.

Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд за підсумками серії зустрічей із керівниками основних політичних партій країни 22 січня оголосив про те, що в умовах терористичної загрози уряд представить 3 лютого на Раді міністрів проект закону про продовження надзвичайного стану на тримісячний термін.

Як повідомляли, режим НС було введено у Франції зі схвалення парламенту після паризьких терактів 13 листопада, коли від рук радикальних ісламістів загинули 130 осіб і декілька сотень отримали поранення. Особливе становище було введено в перший момент терміном на 12 днів і потім продовжено на три місяці. Термін його дії завершується 26 лютого.

Імовірність продовження надзвичайного стану раніше неодноразово викликала у Франції критику як представників правих, так і лівих політичних сил. На думку супротивників такого кроку, подальше посилення режиму безпеки, який обмежує права громадян і громадські свободи, є невиправданим і недоцільним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram