ГоловнаСвіт

Росія безкоштовно передала Білорусі зенітно-ракетні комплекси

Два з чотирьох дивізіонів вже прибули з Хабаровська в Полоцьк

Росія безкоштовно передала Білорусі зенітно-ракетні комплекси
ЗРК С-300
Фото: http://topwar.ru

Четвертий дивізіон зенітно-ракетних комплексів С-300 прибуде в Білорусь у березні 2016 року, повідомив 9 лютого командувач Військово-повітряними силами і військами протиповітряної оборони Збройних сил Білорусі генерал-майор Олег Двігалєв.

Про це інформує БЕЛТА.

"Робота, яка була проведена з Росією з безоплатної передачі нам чотирьох дивізіонів ЗРК С-300, дозволяє з упевненістю говорити, що з тим складом зенітно-ракетних військ, яке в нас є, ми впораємося в найближче десятиліття", - сказав Олег Двігалєв.

Згідно з повідомленням, два з чотирьох дивізіонів уже прибули з Хабаровська до Полоцька. Триває їх розміщення на позиції.

"Третій зараз приймаємо в Борисові, чергового очікуємо в березні з Ногінська. Угруповання зенітно-ракетних військ поповниться чотирма дивізіонами, які пройшли капітальний ремонт із гарантією до 5-7 років. Є хороша перспектива", - зазначив генерал.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Росія почала постачати ракетні комплекси С-300 в Іран.

Угоду на постачання системи С-300 вартістю приблизно $800 млн було підписано між Москвою і Тегераном ще в 2007 році. У 2010 році, після заборони Радбезу ООН на передачу Ірану сучасного озброєння, тодішній президент РФ Дмитро Медведєв скасував операцію, ввівши щодо Ірану більш жорсткі санкції.

13 квітня 2015 року Володимир Путін підписав указ, що дозволяє передачу Ірану російських зенітних ракетних систем С-300.

У відповідь в Ізраїлі почали вивчати можливість постачати Україні та Грузії озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram