ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен заявила про рішення брати участь у виборах президента Франції 2017 року

Лідер ультраправої націоналістичної партії назвала себе кандидатом, який буде захищати правду

Марін Ле Пен заявила про рішення брати участь у виборах президента Франції 2017 року
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Лідер ультраправої націоналістичної політичної партії Франції "Національний фронт" Марін Ле Пен вирішила висунути свою кандидатуру на виборах президента Франції, які пройдуть 2017 року.

Про це політик оголосила в ефірі телеканалу TF1, повідомляє РБК-Україна.

Ле Пен сказала, що політичне життя Франції потребує людей, які вірять у свої переконання.

"Так, я кандидат у президенти на виборах 2017 року. Я кандидат, який буде захищати правду", - додала вона.

Марін Ле Пен висунули кандидатом на посаду президента Франції на виборах 2012 року від "Національного фронту". У своїй передвиборній програмі політик розповіла, що засуджує військову кампанію НАТО і країн ЄС у Лівії, виступає за багатополярний світ, за вихід Франції з НАТО, за поглиблення співпраці з Росією і проти "демонізації Росії країнами Євросоюзу з подачі США".

У червні 2013 року комісія Європарламенту з юридичних питань за запитом міністра юстиції Франції Крістіан Тобіри більшістю голосів висловилася за позбавлення Марін Ле Пен судового імунітету як члена цього органу через "заклики до расової ненависті". У липні Європарламент зняв недоторканність із правого політика.

За підсумками муніципальних виборів у Франції, що пройшли 30 березня 2014 року, партія "Національний фронт" на чолі з Марі Ле Пен стала третьою політичною силою в країні, набравши 7% голосів виборців.

25 травня 2014 року партія під керівництвом Марін Ле Пен здобула перемогу на виборах до Європейського парламенту у Франції, набравши 25,4% голосів виборців, обійшовши Союз за народний рух (20,6%) і майже вдвічі випередивши владну Соціалістичну партію (14,1%).

13 грудня 2015 року "Національний фронт" програв другий тур регіональних виборів у Франції.

17 грудня проти лідера партії Марін Ле Пен відкрили розслідування за підозрою в пропаганді терористичного угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram