ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Біля будівлі Центробанку РФ у Москві затримали кількох валютних позичальників

Акції позичальників у Росії проходять практично щодня

Біля будівлі Центробанку РФ у Москві затримали кількох валютних позичальників
Центробанк РФ
Фото: EPA/UPG

Біля будівлі Центробанку Росії в Москві співробітники правоохоронних органів затримали чотирьох валютних позичальників, які влаштували акцію протесту.

Про це повідомляє "Дождь".

Валютні позичальники перекрили вулицю Неглинну.

До будівлі Центробанку РФ після початку акції протесту приїхали кілька автозаків. В один з автозаків поліцейські занесли жінку без свідомості. Затримано також і координатора акції.

Всього поблизу Банку Росії зібралося близько ста осіб. Невдовзі після того, як чотири людини були затримані, акція завершилася.

Акції іпотечників проходять практично щодня. Їх проводять у відділеннях і офісах різних банків. Позичальники вимагають перерахувати кредити за курсом ЦБ на 1 жовтня 2014 року - 39,39 рублів за долар і 49,98 рублів за євро. З такою рекомендацією звертався до банків ЦБ РФ, однак пропозиція не була обов'язковою.

У вівторок, 2 лютого, іпотечники намагалися прорватися до головного офісу "Райффайзенбанку" на Смоленській-Сінній площі в Москві. Тоді на акції було близько 40 осіб. Спочатку вони зібралися біля будівлі банку, вимагаючи зустрічі з керівництвом. Їх відігнала поліція, яка вимагала припинити несанкціоновану акцію. Після цього учасники мітингу перемістилися до іпотечного центру, вхід в який перекрили співробітники охорони. Між охороною і мітингувальниками відбулася бійка.

Нагадаємо, російська валюта обвалюється слідом за нафтою, яка щодня оновлює мінімуми з 2003 року. Колишній міністр фінансів Росії і голова Комітету громадянських ініціатив Олексій Кудрін допустив падіння цін на нафту до $16 за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram