ГоловнаСвіт

Кемерон стурбований загрозою припливу мігрантів в разі виходу Британії з ЄС

Тисячі мігрантів у французькому Кале очікують можливості потрапити в Англію

Кемерон стурбований загрозою припливу мігрантів в разі виходу Британії з ЄС
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Великобританії загрожує приплив тисяч мігрантів з Франції, якщо піддані Сполученого Королівства вирішать покинути Євросоюз.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, інформує агентство Рейтер.

Як зазначає Рейтер, раніше Кемерон заявляв, що вихід Британії зі складу ЄС вдарить по безпеці країни. Критики політики Кемерона називають його позицію "кампанією страху", покликаною спробувати переконати британців залишитися в ЄС.

Представник Кемерона уточнив, що вихід з блоку може обернутися розривом угоди з Францією, яка дозволяє британським прикордонникам здійснювати імміграційні перевірки на території цієї країни.

"У нас відносини з французами частково завдяки тому, що ми є партнерами в ЄС. Якщо ми вийдемо з ЄС, то немає жодної гарантії, що цей контроль (на кордоні - ред.) триватиме, - сказав прес-секретар глави британського уряду. - Якщо він не триватиме, то, як нам відомо, тисячі людей знаходяться там саме тому, що вони хочуть приїхати до Великобританії, вони потім приїдуть до Великобританії... Не буде нічого, що б завадило тисячам людей перетнути Ла-Манш за ніч".

Кордон Великобританії з Францією знаходиться на французькому боці Ла-Маншу. Наразі тисячі мігрантів живуть у таборі для біженців у північному портовому місті Кале, сподіваючись дістатися Англії, зазначає Рейтер.

Нагадаємо, раніше в лютому президент Євроради Дональд Туск представив проект рішення для збереження Британії в ЄС.

Кемерон, зі свого боку, заявив, що якщо проект підтримають усі 28 країн-членів ЄС, то він закликатиме співгромадян голосувати за збереження Великобританії у складі ЄС.

Нагадаємо, до кінця 2017 року у Британії має відбутися референдум про членство в ЄС. Таку обіцянку дав прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон після свого переобрання у травні. Сам він неодноразово заявляв, що все-таки хоче бачити королівство у складі єдиної Європи, але із застереженням, що умови членства необхідно переглянути.

Пропозиції Девіда Кемерона про реформування Євросоюзу стосуються чотирьох ключових пунктів: управління економікою, конкуренції, імміграції та суверенітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram