ГоловнаСвіт

Посол РФ у Сирії розповів про безкоштовні поставки зброї режиму Асада

Частина поставок зброї сирійським військам, як і раніше, здійснюється на комерційній основі

Посол РФ у Сирії розповів про безкоштовні поставки зброї режиму Асада
Сирийская армия (Архив)
Фото: www.arms-expo.ru

Росія поставляє озброєння Сирії на пільгових умовах, а деяка частина надається на безоплатній основі.

Про це розповів посол Росії в Сирії Олександр Кінщак в інтерв'ю "Интерфаксу".

За словами посла, для поставок зброї Дамаску "використовуються різні механізми". Він додав, що частина зброї та боєприпасів поставляється на комерційній основі.

"З урахуванням того, що фінансові можливості Дамаска в умовах розв'язаної терористами війни на виснаження, загальної деградації економіки та західних санкцій значно зменшилися, частина поставок здійснюється безоплатно або на пільгових умовах", - пояснив він.

Кінщак підкреслив, що Росія поставляє Сирії зброю на законних підставах, тому що робить це на прохання "легітимного уряду країни".

Посол додав, що співпраця Москви і Дамаска нараховує кілька десятиліть, однак саме сьогодні Сирія особливо гостро потребує військової підтримки.

"З метою підтримки сирійців у їхньому протистоянні терористичним угрупованням ми здійснюємо необхідні військові поставки, значення яких для наших партнерів важко переоцінити", - резюмував Кінщак.

Нагадаємо

, у вересні глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія далі постачатиме зброю Сирії. А наприкінці листопада Росія перекинула в Сирію зенітно-ракетні системи С-400.

Також нагадаємо, що Росія почала військову операцію в Сирії 30 вересня, того дня було завдано перші російські авіаудари по, як стверджують у міноборони РФ, позиціях терористів. Разом з тим, Росію неодноразово викривали у неправдивості заяв стосовно цілей авіаударів, які завдавалися по противниках Башара Асада у лавах сирійської опозиції і призводили до загибелі мирних сирійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram