ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД стратили 300 жителів іракського Мосула

Перед стратою джихадисти катували своїх жертв.

Бойовики ІД стратили 300 жителів іракського Мосула
Боевики "Исламского государства"
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) стратили 300 жителів міста Мосул, розташованого на півночі Іраку.

Про це повідомив офіційний представник іракської армії в провінції Ніневія Махмуд Сураджі (Mahmoud Souraji), інформує Ara News.

Жертвами бойовиків стали колишні співробітники поліції та військовослужбовці, а також громадські активісти, яких бойовики ІД затримали під час рейдів минулого тижня. За який період були скоєні вбивства, не повідомляють.

За даними Ara News, перед розстрілом джихадисти катували своїх жертв. Страчених поховали в братській могилі в передмісті Мосула.

Угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", набралася сил, діючи на території Сирії, де ІД воювала проти урядових сил і здобула "славу" однієї з найжорстокіших. У червні 2014 року угруповання різко активізувало свою діяльність в Іраку. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, ІД розгорнула масований наступ на північні та північно-західні провінції Іраку і захопила великі території, де оголосила про створення так званого ісламського халіфату.

Нагадаємо, наприкінці грудня повідомляли, що бойовики ІД стратили понад 800 жінок в іракському Мосулі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram