ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Лондонська поліція планує навчити птахів перехоплювати дрони

Британські дослідники побоюються синхронізованої атаки дронів з боку ІДІЛ

Лондонська поліція планує навчити птахів перехоплювати дрони
Лондонская полиция (архив)
Фото: vrnnews.ru

Поліція Лондона спробує використовувати птахів для перехоплення в небі незареєстрованих безпілотників.

Про це пише The Times.

Як зазначає видання, Скотланд-Ярд зацікавив досвід їхніх колег із Нідерландів, які виклали кілька днів тому на YouTube відео про свій досвід. На відео показано, як білоголовий орлан хапає безпілотник, що кружляє в повітрі.

Після цього голова поліції Лондона Бернард Хоган-Хау розпорядився вивчити це питання, сподіваючись у майбутньому використовувати британських птахів для вилову дронів злочинців і терористів.

У середині січня група дослідників Оксфордського університету оприлюднила доповідь, у якій висловлювалися побоювання, що безпілотники у вільному продажу можуть використовуватися для атак, наприклад, на автомобіль британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона.

Фахівці вважають, що пристрої теоретично можна переобладнати й обриштувати бомбами. У їхній доповіді підкреслювалося, що бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава", імовірно, мають намір організувати синхронізовану атаку дронів, наслідки якої за своїми масштабами могли б зрівнятися з терактами 11 вересня 2001 року у США.

Відео голландської поліції, яке демонструє досліди з птахами, з'явилося в Інтернеті 1 лютого. На відео показано навченого орлана, який підлітає до дрона, хапає гаджет кігтями і забирає у безпечне місце. За словами фахівців, яструбові ідеально підходять для такої роботи. Їхні лапи досить потужні для того, щоб переносити важкі об'єкти. Однак все ще існує ризик того, що тіло птиці можуть пошкодити лопаті квадрокоптера. Протягом наступних місяців поліцейські обіцяли працювати над вирішенням цієї проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram