ГоловнаСвіт

Ердоган назвав Путіна окупантом Сирії

Туреччина готова до будь-якого розвитку подій, зазначив президент

Ердоган назвав Путіна окупантом Сирії
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Ердоган розкритикував президента Росії Володимира Путіна і назвав його "по суті... окупантом".

Про це він заявив в інтерв'ю турецькій газеті Hurriyet, витяги з якого подає агентство  Bloomberg.

Коментуючи останні події в Сирії, де армія Башара Асада за підтримки повітряно-космічних сил Росії атакувала місто Алеппо, Ердоган звернувся до Путіна: "Що ви робите в Сирії? Ви, по суті, є окупантом".

На питання про можливі дії Туреччини, якщо події будуть розвиватися за несподіваним сценарієм, Ердоган відповів, що національні сили безпеки "готові до всіляких сценаріїв".

"Ми не хочемо зробити в Сирії ту саму помилку, що в Іраку", - сказав Ердоган, нагадавши, як парламент Туреччини у 2003 році відхилив прохання США використовувати територію країни для вторгнення в Ірак.

"Важливо бачити перспективу. Якоюсь мірою це (те, що відбувається в Сирії, - ред.) має змінитися", - сказав він.

Нагадаємо, відносини між країнами різко зіпсувалися після того, як турецькі ВПС збили російський військовий літак, який порушив повітряний простір країни.

29 січня російський військовий літак вкотре порушив турецький повітряний простір. Після цього Ердоган звернувся до Володимира Путіна з проханням про термінову зустріч. У відповідь прес-секретар російського президента повідомив, що ніяких контактів двох президентів найближчим часом не планується.

Опісля Ердоган звинуватив Росію в загибелі 400 тис. осіб у Сирії і намірі створити "карликову державу" для Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram