ГоловнаСвіт

Німеччина почала розслідування проти російського журналіста за сюжет про "дівчинку Лізу"

Івану Благому з Першого каналу загрожує від трьох місяців до п'яти років в'язниці.

Німеччина почала розслідування проти російського журналіста за сюжет про "дівчинку Лізу"

Берлінська прокуратура почала попереднє розслідування стосовно кореспондента Першого каналу Росії Івана Благого.

Про це DW у неділю, 7 лютого, повідомив німецький адвокат Мартін Лютле, чиє клопотання про перевірку законності сюжету Благого про нібито викрадену та зґвалтовану російськомовну дівчинку Лізу Ф. послужило підставою для порушення кримінальної справи.

За словами Лютле, берлінська прокуратура повідомила його про початок розслідування, що означає, що у відомстві "вивчають надані докази". Наразі щодо Івана Благого існує "проста підозра", що необхідно для початку дізнання, пояснив адвокат.

У січні Мартін Лютле звернувся в прокуратуру Берліна з клопотанням про перевірку законності сюжету російського Першого каналу, що вийшов в ефір. Його автор, журналіст Іван Благий розповів про історію ймовірного зґвалтування в Берліні 13-річної російськомовної дівчинки мігрантами з арабських країн. Лютле повідомив DW, що телесюжет знятий у дусі російської пропаганди і служить для розпалювання міжнаціональної ворожнечі. За його словами, за вчинені дії російському журналістові загрожує від трьох місяців до п'яти років тюремного ув'язнення.

Представник міської прокуратури Берліна Мартін Штельтнер пізніше повідомив, що справу 13-річної Лізи з Берліна розкрито. За даними влади, упродовж 30 годин відсутності дівчини не було здійснено "ні зґвалтування, ні взагалі будь-яких сексуальних дій". У ніч свого зникнення 11 січня дівчинка переховувалася від батьків у будинку свого товариша. При цьому в прокуратурі триває слідство у справі про сексуальне насильство щодо дівчинки, скоєному до 11 січня. У цій справі проходять двоє чоловіків турецького походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram