ГоловнаСвіт

Нідерланди відмовилися від ідеї трибуналу з приводу MH17 на рівні ООН

Найбільш реалістичною була б організація трибуналу в одній з країн, що входять у спільну слідчу групу

Нідерланди відмовилися від ідеї трибуналу з приводу MH17 на рівні ООН
Берт Кундерс
Фото: EPA/UPG

Нідерланди не мають наміру повертатися до ідеї трибуналу у справі розслідування аварії Boeing МН17 на Донбасі на рівні ООН.

Про це заявив голова МЗС Нідерландів Берт Кундерс на зустрічі з журналістами, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Elsevier.

"Уряд із партнерами по спільній слідчій групі вирішили, що найкращим варіантом для кримінального переслідування осіб, винуватих у трагедії, буде створення трибуналу під егідою ООН. Однак Росія заблокувала це рішення в РБ ООН... І для мене зараз цей варіант видається тупиковим", - заявив міністр.

За словами Берта Кундерса, найбільш реалістичною видається організація трибуналу в одній з країн, що входять у спільну слідчу групу (Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди й Україна), або ж суду в одній з них.

Нагадаємо, на початку січня британський портал розслідувальної журналістики Bellingcat передав Нідерландам нову доповідь, у якій вказано імена російських військовослужбовців, які можуть бути причетними до катастрофи малайзійського "Боїнга" на Донбасі. За даними доповіді, до катастрофи причетні близько 20 російських військових. На думку експертів, комплекс "Бук", з якого була випущена ракета по лайнеру, доправили на Донбас військовослужбовці 2-го батальйону 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Держави Заходу й Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії прийшла до висновку, що літак знищили боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram