ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія попросила кредити у 25 іноземних банків, - ЗМІ

Останній раз РФ розмістила держоблігації в вересні 2013 року

Росія попросила кредити у 25 іноземних банків, - ЗМІ
Фото: expert.ru/Даниил Примак

Росія направила 25 іноземним банкам заявки на розміщення державних облігацій в 2016 році.

Про це повідомляє Gazeta.ru з посиланням на заяву Міністерства фінансів РФ, яка була опублікована в п'ятницю, 5 лютого.

"Мінфін РФ відповідно до розпорядження уряду ... направив 25 іноземним і трьом російським банкам запити пропозицій на надання послуг з розміщення облігацій облігаційних позик РФ на міжнародному ринку капіталу, а також послуг фінансового агента", - йдеться в повідомленні.

У список увійшли в основному найбільші банки США, Європи і Китаю: Barclays, BNP Paribas, Bank of America Merrill Lynch, Bank of China, Wells Fargo, Goldman Sachs, J.P. Morgan, Deutsche Bank, Industrial and Commercial Bank of China, Crédit Agricole, Credit Suisse, Landesbank Baden-Wuerttemberg, Morgan Stanley, Mizuho Financial, Nomura, Citigroup, Societe Generale, Scotiabank, TD Securities, China Construction Bank, Agricultural Bank of China, HSBC, RBC Capital Markets, UBS, UniCredit.

Крім цього, в списку фігурують і три російські банки: ВТБ (потенційним розміщенням займеться "ВТБ Капітал"), "Газпромбанк" і "Сбєрбанк".

Останній раз Росія розмістила держоблігації в вересні 2013 року, до введення санкцій.

Нагадаємо, на думку експертів, з 2014 року Росія втратить близько $600 млрд через падіння цін на нафту і економічні санкції, введені у відповідь на анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram