ГоловнаСвіт

​У поліцію Кельна надійшло понад 20 заяв про домагання під час карнавалу

Про причетність мігрантів до подій під час карнавалу не повідомляють

​У поліцію Кельна надійшло понад 20 заяв про домагання під час карнавалу
Карнавал в Кельне
Фото: livejournal.com

За підсумками перших днів карнавалу в Кельні (Німеччина) в поліцію надійшло 22 заяви про домагання.

Про це 5 лютого повідомив представник правоохоронних органів Кельна Міхаель Темме, повідомляє ТАСС.

За його словами, це більш ніж удвічі перевищує показники минулого року.

"Ми пов'язуємо зростання статистики з тим, що зріс ступінь готовності людей подавати в поліцію такі заяви", - вказав він.

У лютому в католицьких регіонах Німеччини проходить карнавал Fastnacht, або Fasching. Підготовка до карнавалу починається ще в листопаді. 11 листопада об 11 годині 11 хвилин по всій країні проходять перші збори активістів карнавалу і офіційно оголошується початок 5 пори року - карнавалу. Цього дня на вулицях вперше можна зустріти людей в карнавальних костюмах.

Закінчується свято Попільної середи, після якої починається великодній піст.

Карнавали, що проводять у Мюнхені і Кельні, відомі по всьому світу.

Увага ЗМІ прикута до Кельна через події, які відбулися там новорічної ночі. Близько тисячі мігрантів, розділившись на групи, здійснювали напади на жінок. У підсумку в поліцію звернулися понад тисячу осіб, вони повідомляли про домагання, грабежі, зґвалтування, образи. Випадок викликав широкий суспільний резонанс у ФРН та відповідну реакцію представників уряду і законодавчих органів.

Про причетність мігрантів до подій під час карнавалу не повідомляють.

Нагадаємо, 16 січня, у вечірньому випуску програми "Час" на "Першому каналі" Росії показали фейковий сюжет про зґвалтовану мігрантами 13-річну дівчинку. У ньому розповідалася історія неповнолітньої дівчинки Лізи з родини російських німців, яку викрали в Берліні, коли вона йшла в школу. Роздутий російською пропагандою інцидент виявився вигадкою.

1 февраля появилось сообщение, что 13-летняя русскоязычная жительница Берлина Лиза, исчезновение которой в середине января вызвало слухи об ее изнасиловании мигрантами, сейчас проходит лечение в психиатрической клинике.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram