ГоловнаСвіт

Республіканець Рік Санторум знявся з виборів президента США

Колишній сенатор від штату Пенсільванія закликав своїх прихильників голосувати за Марка Рубіо

Колишній сенатор від штату Пенсільванія, республіканець Рік Санторум оголосив про зняття своєї кандидатури з виборів президента США.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Санторум став третім республіканцем, який залишив гонку після першого виборних зборів (кокусів) активу партії в Айові. Раніше аналогічне рішення ухвалили колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі і сенатор від Кентуккі Ренд Пол.

Оголошуючи про вихід з президентської гонки Санторум закликав своїх прихильників підтримати сенатора від штату Флорида, свого однопартійця Марка Рубіо.

Рік Санторум оголосив про намір балотуватися в президенти США від Республіканської партії у травні 2015 року. Колишній сенатор від Пенсільванії вже висував свою кандидатуру на пост глави держави. У передвиборних перегонах 2012 року довгий час його головним суперником був Мітт Ромні у боротьбі за право стати на президентських виборах кандидатом від республіканців, але в кінцевому підсумку він відмовився від боротьби.

Нагадаємо, під час первинних партійних голосувань (кокусів) в американському штаті Айова визначилися лідери президентської гонки від демократів і республіканців: Гілларі Клінтон і Тед Круз відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram