ГоловнаСвіт

У Вірменії зажадали забезпечити захист від п'яних російських військових

У Гюмрі стався новий інцидент з п'яним російським військовослужбовцем

У Вірменії зажадали забезпечити захист від п'яних російських військових
Армения
Фото: arev.ru

Депутат парламенту Вірменії Мартуні Григорян попросив керівництво країни розробити механізми контролю над 102-ю російською військовою базою, дислокованою в місті Гюмрі на півночі республіки.

Про це повідомляє видання NEWS.am.

"П'яні російські військовослужбовці становлять загрозу, створюють зайву напруженість у місті. Думаю, що це результат слабкості і непослідовності керівництва бази. Якщо керівництво бази не може, то вірменська сторона мусить спробувати щось зробити, створити механізми контролю", - заявив журналістам обраний у Гюмрі депутат.

Григорян додав, що російська і вірменська сторони мають зробити висновки після "останнього інциденту". "Є питання довіри, п'яний солдат викликає страх", - зазначив парламентар.

Інцидент з російським військовослужбовцем у Вірменії стався у ніч на 1 лютого, інформує "Интерфакс". 26-річний контрактник Сергій Сурніков, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, намагався вдертися у квартиру одного з будинків у Гюмрі. Він довго бив у двері руками і ногами, вимагаючи відчинити. Господарі квартири викликали поліцію, після чого військовослужбовця доставили у відділення, а потім передали керівництву військової бази.

22 січня 2016 року під час судового процесу визнав свою провину солдат-строковик Валерій Пермяков. Його звинувачують у вбивстві в Гюмрі сім'ї Аветисян: 12 cічня 2015 року у власному будинку було застрелено п'ять дорослих і дитину. Через тиждень у лікарні померло піврічне немовля, яке отримало ножове поранення. За підозрою у скоєнні злочину російські прикордонники, які охороняли вірмено-турецький кордон, затримали Пермякова, котрий намагався потрапити на територію Туреччини.

102-га російська військова база розташована у місті Гюмрі, за 126 кілометрів на північ від Єревану. Базу створено у 1995 році. Її основу становила 127-ма мотострілецька дивізія Закавказького військового округу. 102-га база входить до складу об'єднаної системи ППО країн СНД, оснащена зенітно-ракетними комплексами С-300В та винищувачами МіГ-29. Чисельність особового складу бази - близько чотирьох тисяч осіб.

Нагадаємо, в листопаді повідомлялося, що Росія створить єдину зону ППО з Вірменією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram