ГоловнаСвіт

У Держдумі РФ запропонували заборонити вибори на період санкцій

Парламентські вибори в РФ пройдуть у вересні 2016 року, а президентські - у 2018 році

У Держдумі РФ запропонували заборонити вибори на період санкцій
Фото: EPA/UPG

Голова ради директорів Інституту аналізу політичної інфраструктури Росії Євген Тунік запропонував внести поправки в Конституцію РФ і відмовитися від проведення парламентських і президентських виборів на період дії санкцій і економічної кризи.

Відповідне звернення він скерував спікерові Держдуми РФ Сергію Наришкіну, повідомляє РИА Новости.

На думку політолога, через запроваджені санкції в суспільстві можуть виникнути антиурядові настрої, і до влади можуть прийти прозахідні політики. Тунік стверджує, що однією з цілей тиску Заходу на Росію є саме зміна влади в РФ.

"Звертаюся до вас як до голови Державної думи, яка має право законодавчої ініціативи, з проханням негайно розглянути питання про внесення в Конституцію поправок, які захистять Росію від інспірованої ззовні зміни влади і подальшого розвалу", - йдеться у зверненні.

За словами політолога, суть поправок полягає в тому, що в разі введення в країні військового або надзвичайного стану або режиму економічної кризи повноваження президента і Держдуми РФ продовжуються на термін до закінчення шести місяців після припинення особливого стану або режиму.

Вибори депутатів Держдуми РФ пройдуть у вересні 2016 року, а президента - в 2018 році.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Анґела Меркель упевнена, що Європейський Союз продовжить санкції проти Росії, оскільки Мінські угоди не були повністю імплементовані. Росія продовжує підтримувати бойовиків на Донбасі, а обстріли в зоні АТО не припиняються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram