ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Сирії загинув російський військовий радник (оновлено)

Військовослужбовця посмертно подали до державної нагороди.

У Сирії загинув російський військовий радник (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У Сирії загинув російський військовий радник. Інцидент стався 1 лютого в результаті обстрілу ісламістами одного зі з'єднань сирійської армії.

Про це інформує РБК із посиланням на міноборони Росії.

"Російський військовий радник у Сирії виконував завдання з надання допомоги сирійській армії в опануванні нового озброєння, яке постачають у рамках чинних міждержавних контрактів військово-технічного співробітництва", - вказали у відомстві.

У міноборони розповіли, що 1 лютого бойовики "Ісламської держави" обстріляли військовий гарнізон, де дислокується одне зі з'єднань сирійської армії. У підсумку офіцер отримав смертельне поранення.

Оновлено: Російський військовий радник загинув у Сирії від важкого поранення, яке отримав під час обстрілу навчального центру сирійської армії у провінції Хомс. Про це повідомляє "Новая газета" з посиланням на офіційного представника міноборони РФ Ігоря Конашенкова.

За його словами, військовий радник і сирійські курсанти потрапили під мінометний обстріл бойовиків "Ісламської держави". Четверо курсантів загинули. Російського офіцера поранили. Його доправили в госпіталь, де він помер 1 лютого.

Джерела "Новой газеты" в Сирії розповіли, що обстріл стався 26 січня. Того ж дня у Хомсі відбулися два теракти. У результаті загинули 20 людей, близько ста було поранено.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков відмовився називати ім'я загиблого військового радника. Конашенков пояснив, що це пов'язано з позицією міноборони з безпеки.

Військовослужбовця посмертно подали до державної нагороди.

Нагадаємо, Британія запідозрила Росію в прагненні створити міні-державу для Асада. Голова британського МЗС Філіп Хеммонд звинуватив РФ у розпалюванні громадянської війни в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram