ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" розповіла про "натхненника" терактів 11 вересня

У результаті катастрофи, що передувала 9/11, загинуло 217 осіб.

"Аль-Каїда" розповіла про "натхненника" терактів 11 вересня
Усама бин Ладен

Колишній ватажок "Аль-Каїди" Усама бін Ладен спланував атаки 11 вересня 2001 року після катастрофи літака EgyptAir, що сталася двома роками раніше.

Про це пише The Independent із посиланням на публікацію в журналі терористичного угруповання.

Як стверджує видання, бін Ладена вразив випадок із літаком компанії EgyptAir, що прямував рейсом Лос-Анджелес - Каїр і зазнав катастрофи в Атлантичному океані в жовтні 1999 року. Відповідальність за подію поклали на 59-річного єгипетського пілота Гаміля аль-Батуті. Було встановлено, що він навмисно розбив лайнер, повторюючи слова "На все воля Аллаха!". Унаслідок катастрофи загинули 217 осіб, здебільшого американці.

Коли бін Ладен почув цю новину, він запитав: "Чому він не розбив літак об яку-небудь будівлю?". Саме тоді терорист почав розробляти теракти 11 вересня, стверджує журнал.

Теракти 11 вересня 2001 року забрали життя понад 3000 осіб. Літаки терористів врізалися у вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку і в будівлю Пентагону. Відразу ж після цього американська адміністрація оголосила про початок "Війни проти тероризму". Її метою було спіймати або знищити бін Ладена й інших керівників "Аль-Каїди", а також протидіяти діяльності інших терористичних організацій.

2 травня 2011 року в результаті таємної спецоперації американських силовиків Усаму бін Ладена було вбито в місті Абботтабад у Пакистані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram