ГоловнаСвіт

Болгарія звинуватила чотирьох українців у замаху на вбивство колишнього силовика

Одного українця заарештовано, ще трьох оголошено в розшук

Болгарія звинуватила чотирьох українців у замаху на вбивство колишнього силовика

Болгарські прокурори звинуватили чотирьох українців у замаху на вбивство колишнього співробітника болгарських спецслужб Олексія Петрова.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Прокуратура і МВС Болгарії заарештували громадянина України, 47-річного Романа Логвиненка, причетного до замаху на вбивство. Розшукуються ще троє українців. Їх оголошено у загальнонаціональний розшук. Протягом кількох днів на них видадуть європейські ордери на арешт.

"Усі чотири злочинці - українські громадяни. Вони готували напад протягом півтора років", - заявив Борислав Сарафов, заступник головного прокурора Болгарії.

Олексій Петров уцілів в результаті стрілянини з двох гранатометів по його броньованому автомобілю у столиці Болгарії Софії 29 жовтня минулого року.

У 2010 році Петрова заарештували і звинуватили в організації злочинного угруповання, відмиванні грошей, здирництві, торгівлі наркотиками, хабарництві і ухиленні від сплати податків. Сам він назвав жовтневий напад на нього помилкою. У 2002 році на нього також було скоєно замах.

Євросоюз неодноразово критикував Болгарію за безуспішну боротьбу з організованою злочинністю, боротьбу з корупцією і реформу системи правосуддя.

Нагадаєо, у грудні біля софійського аеропорту знайшли мікроавтобус із вибухівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram