ГоловнаСвіт

Трампа номінували на Нобелівську премію миру

Прихильники Трампа вважають, що він "енергійно сприяє справі миру"

Трампа номінували на Нобелівську премію миру
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидата в президенти США Дональда Трампа номінували на Нобелівську премію миру.

Про це повідомляє The Independent.

Прихильники Трампа в листі на адресу Нобелівського комітету заявили, що їхній кандидат "енергійно сприяє справі миру, проповідуючи свою ідеологію, яка стримує загрозу з боку радикального ісламу, "Ісламської держави", Ірану з його ядерною програмою і комуністичного Китаю".

У Нобелівському комітеті зазначили, що вже отримали безліч заявок від ініціативних груп та окремих громадян. На премію вже номіновано Папу Франциска, Едварда Сноудена, міністра енергетики США і голову ядерного агентства Ірану. Сам мільярдер ініціативу своїх прихильників наразі ніяк не прокоментував.

Американський мільярдер Дональд Трамп - голова найбільшої будівельної компанії у США і власник світової мережі готелів та казино. Він є фаворитом президентської гонки з боку республіканців, хоча на перших виборних зборах (кокусах) активу республіканців у штаті Айова поступився сенатору Теду Крузу. Серед демократів лідирує екс-держсекретар Гілларі Клінтон.

Експерти пов'язують успіхи Трампа з тим, що він, на відміну від професійних політиків, не соромиться називати речі своїми іменами і охоче говорить про проблеми, обговорення яких вважається неполіткоректним.

Вибори президента США призначено на 8 листопада 2016 року.

Нагадаємо, у 2015 році Нобелівську премію миру отримав "квартет" нацдіалогу в Тунісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram