ГоловнаСвіт

Бойовики "Хезболли" підірвали машину угруповання "Фронт ан-Нусра" у Лівані

Ліванські бойовики продовжують боротьбу на підтримку Асада

Бойовики "Хезболли" підірвали машину угруповання "Фронт ан-Нусра" у Лівані
Архив
Фото: tsn.ua

Бойовики радикальної ліванської шиїтської організації "Хезболла" влаштували напад на автомобіль з чотирма бойовиками радикальної сунітської організації "Фронт ан-Нусра" на півночі Лівану.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, бойовики "Хезболли" випустили ракету по противниках, підірвавши їхній автомобіль біля міста Арсаль біля кордону з Сирією.

Обидві організації беруть участь у сирійській громадянській війні. "Фронт ан-Нусра", який виступає проти армії президента Сирії Башара Асада та багатьох інших учасників сирійського конфлікту, визнано терористичною організацією США, ООН, Австралією, Великобританією і Росією, а прибічницю Асада "Хезболлу" визнано терористичною організацією в Канаді, США, Ізраїлі та Єгипті, в країнах Перської затоки, а також частково в ЄС, Австралії та Великобританії. Разом з тим, "Хезболла" вважається союзником Асада і виступає на боці його армії.

Район Арсаля на північному сході Лівану став одним із місць сутичок між бойовиками різних угруповань, у тому числі "Ісламської держави". Конфлікт у цьому районі став одним з наслідків тривалого сирійського конфлікту, що перетинає державні кордони.

Нагадаємо, у липні "Хезболла" заявила про зближення з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram