ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія допустила розширення списку заборонених до ввезення турецьких продуктів

Россільгоспнагляд заявляє про невідповідність продукції з Туреччини фітосанітарним нормам

Росія допустила розширення списку заборонених до ввезення турецьких продуктів
Санкционные продукты (Архив)
Фото: bbc.com

Росія розглядає можливість заборони овочів і фруктів з Туреччини, які не потрапили під введені раніше антитурецькі санкції.

Про це заявив помічник голови Россільгоспнагляд Олексій Алексєєнко, інформує ТАСС.

"Розглядається можливість введення тимчасових обмежень на поставки з Туреччини (фруктів і овочів) з фітосанітарних показаннями", - заявив він.

Алексєєнко додав, що зараз відомство оцінює ситуацію з постачанням зараженої продукції з Туреччини. Через фітосанітарні ризики Росія може закрити поставки і цієї продукції.

У список "цілком можливо" можуть увійти пекінська капуста і гранати, до безпеки яких, за словами Алексєєнка, відомство висувало претензії.

З 1 січня 2016 року Росія заборонила постачання деяких фруктів і овочів з Туреччини. Під заборону потрапили апельсини, мандарини, виноград, яблука, груші, абрикоси, персики, нектарини, томати, огірки, брокколі.

Відносини між Туреччиною і Росією погіршилися після того, як російський винищувач Су-24 збили 24 листопада 2015 року, оскільки, незважаючи на численні попередження, він порушив повітряний простір Туреччини. Росія наполягає, що Су-24 знаходився на території Сирії і не порушував кордонів Туреччини. Після цього інциденту Росія ввела санкції щодо Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram