ГоловнаСвіт

У Мюнхені група мігрантів напала на двох пенсіонерів, які захищали жінку

Мюнхенська поліція почала кримінальне розслідування

У німецькому місті Мюнхен (федеральна земля Баварія) група мігрантів напала на двох пенсіонерів, які намагалися захистити молоду жінку від домагань.

Інцидент стався у потязі міського метро у денний час, повідомляє The Daily Mail.

Очевидці розповіли, що причиною конфлікту стало те, що один із чоловіків арабської зовнішності почав чіплятися до жінки. Німкеня проігнорувала спроби заговорити з нею. Тоді мігрант вдарив кулаком по вікну, пасажири попросили його припинити.

Після цього мігранти напали на двох старших чоловіків, які заступилися за жінку: одного вони вдарили, після чого схопили за шию і притиснули до вікна, а другого спробували схопити за комір куртки.

Наголошується, що у вагоні, крім групи мігрантів (імовірно, йдеться про чотирьох), перебувало близько 10-15 осіб, тому в кінцевому підсумку їм вдалося заспокоїти мігрантів.

Інцидент зняв на мобільний телефон очевидець подій Том Рот, зазначає видання.

Як зазначає The Daily Mail, поліція почала розслідування інциденту після того, як відео, записане одним зі свідків, знайшли у "соціальній мережі".

"Ми знаємо про відео, після того як ми дізналися про нього у соціальній мережі, - сказав прес-секретар мюнхенської поліції. - Ґрунтуючись на відео і на розповіді свідка, ми вирішили почати кримінальне розслідування. Ми підтримуємо контакт зі свідком, але все ще треба визначити інших людей на відео. По-перше, ми мусимо з'ясувати, чи отримав хтось тілесні ушкодження та/або чи були сексуальні домагання. Судячи з відео, агресори арабського походження, але чи є вони шукачами притулку, ми поки не можемо сказати. Це припущення".

Представник поліції також закликав у всіх схожих ситуаціях відразу звертатися в поліцію.

"Ми діємо відразу і будемо там протягом кількох хвилин, якщо щось відбувається в метро. Громадський транспорт у Мюнхені, як правило, дуже безпечний", - заявив він.

Нагадаємо, у новорічну ніч у Кельні відбулася серія нападів на жінок. За даними поліції, підозрювані у нападах - переважно молоді вихідці з Північної Африки. Пізніше про пограбування і сексуальні домагання з боку темношкірих чоловіків повідомили мешканки Австрії, Швейцарії, Фінляндії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram