ГоловнаСвіт

Фінляндія запустить безпілотники на кордоні з Росією

Потік біженців, які намагаються потрапити з РФ до Фінляндії зростає

Фінляндія запустить безпілотники на кордоні з Росією
Финляндия
Фото: http://www.horoshienovosti.com.ua

Влада Фінляндії запустить безпілотники на кордоні з Росією у зв'язку зі збільшенням кількості мігрантів, які через кордон потрапляють на територію шенгенської зони.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Представник фінської прикордонної служби майор Юссі Наполі навів дані, згідно з якими у 2016 році з території Росії до Фінляндії прибули 500 біженців, при цьому за весь 2015 рік - 700 осіб.

"Мова йде про тестування дистанційно пілотованої повітряної системи на кордоні з Росією і у прибережних зонах. Ми хочемо переконатися, що технологія задовольняє наші потреби і підходить для наших умов", - зазначив Наполі. Протяжність контрольованої ділянки кордону становить 1340 кілометрів, додав він.

Нагадаємо, наприкінці грудня повідомлялося, що Фінляндія ввела заборону на перетин кордону з Росією на велосипеді. Приводом для цього рішення стало зростання потоку біженців з Росії, які прибувають до Фінляндії на велосипедах.

У 2015 році в Євросоюзі вибухнула мігрантська криза. За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), за рік на територію Європи прибуло більш ніж мільйон мігрантів, переважно - біженці з охоплених війною країн - Сирії, Іраку, Лівії, Афганістану. Низка країн ЄС, які раніше приймали мігрантів, заявили про вичерпання ліміту. За даними ООН, у 2016 році міграційна хвиля у Євросоюзі може збільшитися вдвічі, а за даними ЄС - втричі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram