ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Голова МЗС Великобританії: Дії Росії в Сирії посилили позиції ІДІЛ

РФ підриває зусилля світової спільноти у припиненні війни в Сирії

Голова МЗС Великобританії: Дії Росії в Сирії посилили позиції ІДІЛ
Филип Хаммонд
Фото: EPA/UPG

Дії Росії в Сирії тільки посилили внутрішній конфлікт у країні та спричинили збільшення потоку біженців, а також посилили позиції "Ісламської держави".

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд, повідомляє Reuters.

"Росіяни говорять, проводьмо переговори, і після цього всі говорять, говорять і говорять. Проблема в тому, що поки вони говорять, вони далі завдають авіаударів і підтримують Башара Асада. Росіяни кажуть, що хочуть знищити ІДІЛ, але вони бомблять не ІДІЛ, а помірну опозицію", - сказав він.

Хаммонд також зазначив, що головною проблемою взаємодії з Росією є непередбачуваність позиції Москви. За його словами, "прочитати" російського президента Володимира Путіна неможливо.

"Я вивчав, спостерігаючи за Путіним, спершу як міністр оборони, а потім як голова МЗС, скільки не дивіться, нічого не побачите - абсолютно непроникний", - заявив він.

Нагадаємо, з літа 2014 року коаліція на чолі з США завдає ударів по терористах у Сирії та в Іраку. З вересня 2015 року в бомбардуваннях позицій ІД бере участь і Росія, яку не раз викривали в обстрілі супротивників сирійського президента Асада з-поміж помірної опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram