ГоловнаСвіт

Мінфін США додав п'ятьох росіян у "список Магнітського"

У список включені Олексій Аничин, Євген Антонов, Борис Кібіс, Павло Лапшов, Олег Уржумцев

Мінфін США додав п'ятьох росіян у "список Магнітського"

Міністерство фінансів США розширило санкційний "список Магнітського", включивши в нього п'ятьох громадян Російської Федерації.

Про це інформує ТАСС.

Згідно з повідомленням, у список включені уродженець Севастополя Олексій Аничин, а також ще чотири росіяни без уточнення додаткової інформації про них: Євген Антонов, Борис Кібіс, Павло Лапшов, Олег Уржумцев. Місця роботи та посади людей не вказані.

Борис Кібіс, Павло Лапшов, Олег Уржумцев і Олексій Аничин - співробітники МВС, причетні до слідства у справі Сергія Магнітського.

Раніше про можливе розширення "списку Магнітського" повідомляло агентство Bloomberg. Відповідно до публікації, спочатку це оголошення передбачалося зробити ще  29 січня, але його загальмував держсекретар США Джон Керрі, у якого "зберігається кілька додаткових питань".

У другій половині грудня сенат Конгресу США ухвалив законопроект, що передбачає можливість поширення дії "Акту імені Сергія Магнітського" на інші країни, а не тільки на Росію.

Нагадаємо, в грудні 2015 року мати юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер за нез'ясованих обставин в 2009 році в московському СІЗО, попросила генпрокурора РФ Юрія Чайку надати підтвердження слів про винність її сина.

У 2013 році Сергія Магнітського посмертно визнали винним у справі про невиплату податків Hermitage Capital на суму понад 522 млн рублів. У цій же справі Тверський суд Москви заочно засудив Браудера до дев'яти років ув'язнення. Росія оголосила Браудера в міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram