ГоловнаСвіт

Росія звинуватила Туреччину в артобстрілах Сирії

У міноборони РФ стверджують, що отримали відео обстрілу від представників сирійської опозиції

Росія звинуватила Туреччину в артобстрілах Сирії
Архив
Фото: EPA/UPG

Представник міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що відомство має у розпорядженні незаперечні докази того, що Туреччина обстрілює сирійські прикордонні населені пункти з великокаліберної артилерії.

Про це повідомляє ТАСС.

Конашенков стверджує, що міноборони РФ отримало відповідне відео від представників сирійської опозиції. На зйомках видно розгортання самохідних артилерійських установок великого калібру на одній з прикордонних застав, зазначив генерал-майор. "Ось це називається фактом", - сказав Конашенков.

Відео, отримане російськими військовими з Сирії, розмістив на своєму сайті телеканал LifeNews, відомий своїми часто неправдивими повідомленнями.

Раніше в понеділок 1 лютого Конашенков заявив журналістам, що Анкара не надала жодних фактичних даних про порушення російським літаком Су-34 сирійсько-турецького кордону, зокрема висоти, швидкості польоту і району інциденту.

ФСБ Росії знайшло турецький слід у катастрофі A321

Турецькі ЗМІ наприкінці січня повідомили, що ракета, випущена з території Сирії, поцілила у житловий будинок у місті Кіліс. За попередніми даними, пуск проводився з району, який знаходиться під контролем угруповання "Ісламська держава" (ІД). Крім цього, у січні у передмісті турецького Кіліса впали три ракети. Одна з них влучила в будівлю школи. У результаті загинув співробітник навчального закладу.

За інформацією російських ЗМІ, 18 січня збройні сили Туреччини нібито обстріляли з ракетних систем залпового вогню (РСЗВ) район, звідки, імовірно, запустили ракету, що влучила в школу. Це територія Сирії, контрольована ІД.

30 січня Туреччина звинуватила Росію в порушенні повітряного простору. Пентагон підтвердив цю інформацію. Росія традиційно відкидає всі звинувачення: у Кремлі заявили, що бомбардувальник знаходився виключно над територією Сирії.

Відносини між Туреччиною і Росією погіршилися після того, як російський винищувач Су-24 збили 24 листопада 2015 року, оскільки, незважаючи на численні попередження, порушив повітряний простір Туреччини. Росія наполягає, що Су-24 знаходився на території Сирії і не порушував кордонів Туреччини. На тлі цього інциденту Росія ввела санкції щодо Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram