ГоловнаСвіт

Кількість противників УА з Україною в Нідерландах скоротилася до 56%

Соціологи дізналися позицію голландців щодо квітневого референдуму

Кількість противників Угоди про асоціацію з Україною в Нідерландах, як і раніше, більше, ніж прихильників, але за останній місяць розрив суттєво скоротився.

Про це свідчать соцопитування, проведені I&O Research та університетом Твенте у співпраці з голландською газетою Volkskrant.

У грудні 2015 року "за" угоду проголосували б 38% опитаних, "проти" - 62%. Однак у січні це співвідношення змінилося до 56% проти 44%. При цьому 31% респондентів досі не можуть визначитися зі своєю позицією.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться рекомендаційний референдум з приводу Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Уряд Нідерландів, які зараз головують у Євросоюзі, вже підписав угоду, проте ратифікацію довелося відкласти, оскільки євроскептики Нідерландів раніше зібрали необхідну кількість голосів для проведення консультативного плебісциту щодо затвердження Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Якщо голландці проголосують за перегляд УА з Україною за явки щонайменше 30%, то уряд Нідерландів може прийняти їхню думку до розгляду. Водночас референдум не є обов'язковим до виконання і служить для того, щоб дізнатися думку громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram