ГоловнаСвіт

У Колумбії 20 тис. осіб захворіли лихоманкою Зіка

За прогнозами ВООЗ, вірусом Зіка можуть захворіти від 3 до 4 млн осіб на території Північної і Південної Америки.

У Колумбії 20 тис. осіб захворіли лихоманкою Зіка
вирус Зика
Фото: EPA/UPG

У Колумбії виявлено понад 20,2 тис. випадків зараження лихоманкою Зіка. Серед захворілих - 2,1 тис. вагітних жінок.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на міністерство охорони здоров'я південноамериканської країни.

"Наявність вірусу було підтверджено в 193 муніципалітетах, з яких 90 розташовані в центральній частині країни, а 40 - на карибському узбережжі", - наголошено в епідеміологічному бюлетені відомства. Переносять вірус комарі.

У цей час вірус Зіка присутній уже в 21 країні регіону. Вперше його виявлено в 1947 році в Уганді, але до недавнього часу його вважали безпечним для людини. У Колумбії проживають понад 48 млн осіб.

27 січня першого зараженого вірусом Зіка було виявлено в США. Днем раніше ВООЗ попередила про те, що вірус Зіка найближчим часом пошириться по всіх країнах Нового Світу, за винятком Канади та Чилі.

Потрапивши в 2015 році з Африки та Азії до Південної Америки, цей вірус дуже швидко поширився по материку. Зараження відбувається через укуси комарів. Мікроорганізм, що викликає хворобу і вважали відносно нешкідливим, пов'язали з численними випадками мікроцефалії (вроджене зменшення розмірів мозку і черепа, яке призводить до розумової відсталості).

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), вірусом Зіка можуть захворіти від 3 до 4 млн осіб на території Північної і Південної Америки. ВООЗ створила спецвідділ боротьби з вірусом, який збереться на нараду в понеділок, 1 лютого, і розгляне масштаб загрози для людства. За результатами цієї зустрічі може бути оголошено міжнародний режим надзвичайного стану - востаннє це було зроблено через вірус Ебола, що забрав більше 11 тис. життів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram