ГоловнаСвіт

Меркель: Після відновлення миру біженці повинні повернутися на батьківщину

На думку канцлера, важливо прискорити механізм висилки тих, кому не надається статус біженця.

Меркель: Після відновлення миру біженці повинні повернутися на батьківщину
Ангела Меркель
Фото: http://news-front.info

Біженці з Іраку та Сирії повинні будуть повернутися на батьківщину після того, як в їхніх країнах припиняться військові дії.

Про це в суботу, 30 січня, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на з'їзді своєї партії ХДС в місті Нойбранденбург, повідомляє dw.com

 "Ми повинні сказати людям: статус, який вам надається, передбачає тимчасове перебування в країні. І ми очікуємо, що коли в Сирії буде відновлений мир і коли "Ісламську державу" в Іраку буде переможено, ви з отриманими знаннями повернетеся на свою батьківщину", - сказала Меркель.

При цьому канцлер додала, що важливо прискорити механізм висилки тих, кому не надається статус біженця, і розширити список країн безпечного походження.

Меркель наголосила на важливості скорочення припливу біженців і необхідності загальноєвропейського вирішення проблеми, яке повинно включати в себе захист зовнішніх кордонів ЄС і справедливий розподіл мігрантів по країнах.

Раніше повідомлялося, що влада Німеччини оголосила про посилення правил надання притулку для того, щоб зменшити потік біженців у країну. Прем'єр Баварії пропонує визнати Україну безпечною країною.

Нагадаємо, за даними ООН, число біженців у 2015 році перевищує 60 млн осіб. Найбільше біженців за перше півріччя прийняла Туреччина - близько 1,84 млн чоловік. У Європі за перше півріччя 2015 року найбільше нових звернень про надання притулку було подано у Німеччині - 159 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram