ГоловнаСвіт

У США порт припинив роботу через понад тисячу вантажників, які покинули місце праці

Керівництво гавані не може назвати причину інциденту

У США порт припинив роботу через понад тисячу вантажників, які покинули місце праці
Фото: tripadvisor.com

Робота вантажних терміналів в американських штатах Нью-Йорк і Нью-Джерсі зупинилася, понад тисяча вантажників несподівано покинули місце праці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як наголошують, персонал одного з найбільших у США портів покинув робочі місця через кілька годин після початку трудового дня. Однак керівництво гавані досі не може назвати причину інциденту. Як і не може назвати подію страйком. Для проведення пікету необхідне схвалення адміністрації, проте жодних дозволів видано не було.

Повідомляють, що офіційно цю акцію поки що не називають страйком, проте керівництву гавані вже довелося вжити декотрих заходів, щоб уникнути транспортної плутанини.

Агентство також наводить слова одного з керівників транспортного вузла, який заявив про відсутність будь-яких значних проблем, які могли б призвести до акції.

Керівництво терміналів уже випустило звернення до співробітників, закликаючи їх "негайно повернутися на роботу і влагодити питання".

Поки цього не сталося, на місце були скерували представників поліцейської служби порту, щоб гарантувати безпеку. Операторам порту також довелося вжити низки запобіжних заходів. Як повідомляє телеканал ABC, на час інциденту кораблям, які зайшли в порт, не дозволили розвантаження, також на територію поки що не допускають вантажний транспорт.

Нагадаємо, 26 січня у Франції почався масовий страйк, учасниками якого стали понад 5,6 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram